Welkom op het
Praktijkonderwijs en
Eerste Opvang Anderstaligen

Samen op weg
naar jouw toekomst!

DaCapo kijkt naar JOU!

Wij bieden kinderen een toekomst

Bij ons staat elk kind centraal.

Welkom  op de website van het DaCapo College praktijkonderwijs en Eerste Opvang Anderstaligen. Wij geloven in passend onderwijs voor ieder kind. Met persoonlijke aandacht helpen wij  je bij  het DaCapo College om je talenten verder te ontwikkelen. Door kleinschalig onderwijs dat is aangepast op jouw wensen. Voor elk kind geldt dan ook: ‘ Jij bent de toekomst! ’.

Bij het DaCapo College zijn drie schoollocaties in Sittard-Geleen. Het praktijkonderwijs & EOA op onze locatie in Geleen en  het vmbo op de locaties Milaanstraat en Havikstraat in Sittard.

We kijken ernaar uit om je in onze scholen te verwelkomen!

Ik hoop je snel te ontmoeten!

Dory-Anne van de Weem
Directeur PRO en EOA

 

Wat bieden wij? 
Het praktijkonderwijs en de Eerste Opvang Anderstaligen van het DaCapo College bieden een aantrekkelijke, uitdagende leeromgeving met structuur en duidelijkheid over dat wat de school van de leerling verwacht. De school biedt leerlingen een plezierige leeromgeving zodat zij in alle rust kunnen leren en (samen)werken.De leeromgeving prikkelt leerlingen tot nadenken over ‘wat wil ik’, tot oriëntatie op hun toekomstige loopbaan. De cultuur in de school verbindt en kenmerkt zich door een sfeer van wederzijds respect en vertrouwen. Deze beide waarden vormen het cement van de schoolorganisatie.Er zijn heldere afspraken over omgangsvormen. De omgang met elkaar is open en eerlijk; de stelregel is ‘afspraak is afspraak’ en ‘spreek elkaar aan als dit niet het geval is’.Leraren en leerlingen zijn positief naar elkaar betrokken. Leraren zijn sensitief en kennen de leefwereld van hun leerlingen. Zij voeden het zelfvertrouwen van de leerlingen. Ze zijn erop uit leerlingen in beweging te brengen om zo hun natuurlijke (latente) begaafdheid te ontdekken. Zij treden op bij gedrag dat gevoelens van veiligheid in de weg staat. De cultuur binnen de school nodigt uit tot groei, tot professionalisering en continu leren van alle betrokkenen.

Neem online een kijkje in onze school

Het is zover…. Onze virtuele tour is live!

Het is natuurlijk best spannend om naar de middelbare school te gaan. Maar ook leuk! Welke school past bij jou? Waar voel jij je thuis? Een keuze maken voor een middelbare school is best lastig, zo in corona-tijd. Door alle maatregelen kunnen wij nu geen grote groepen ontvangen. Maar daar hebben wij iets op gevonden! We doen het helemaal anders dit jaar en we zijn dan ook superblij dat we jullie nu virtueel mogen ontvangen op onze mooie school.

 

Nieuwsgierig?

Ga naar de pagina “Open Dag” waar je onze “virtuele voordeuren” naar het Praktijkonderwijs en EOA vindt. Hiermee open je de wereld naar het voortgezet onderwijs binnen het DaCapo College. Veel plezier!

Trots presenteren wij het werk van onze leerlingen

Onze talentweek

Twee maal per jaar organiseert het praktijkonderwijs voor de leerlingen een Talentweek.   We werken dan klassen doorbrekend en leerlingen kiezen dan een workshop die zij de hele week volgen. Op deze wijze kunnen leerlingen hun talent op een andere manier laten zien.

Deze workshops werden tijdens de laatste talentweek aangeboden:

  • Beauty make-up en haarverzorging
  • Koken bakken
  • Sport- diverse activiteiten
  • Techniek
  • Muziek-bandwerk
  • Beeldende vorming-creatief

Eerste Opvang Anderstaligen organiseert jaarlijks een mini-Talentweek voor hun leerlingen waar zij in 2 tot 3 dagen allerlei workshops aanbieden op het gebied van muziek, dans en creatief.

VMBO

DaCapo biedt naast de theoretische en gemengde leerwegen, ook de kader- en basisberoepsgerichte leerwegen aan.

Samen met de zeven beroepsprofielen sluit DaCapo hiermee optimaal aan bij de wensen van zowel de meer theoretisch als de meer praktisch georiënteerde leerling. Daarnaast biedt DaCapo als Topsport Talent school talentvolle sporters een onderwijsprogramma op maat aan.

DaCapo kenmerkt zich door een brede profilering die leerlingen ontwikkelt en voorbereidt op een succesvolle vervolgopleiding in havo en mbo of op een waardevaste deelname aan de arbeidsmarkt.

Nog vragen?

We helpen je graag!

Kan je de informatie die je zoekt niet vinden? Of heb je nog andere vragen?
Neem gerust contact met ons op en we helpen je graag verder.