Profiel Dienstverlening & Producten Leerroute Creatief

Een verbluffend veelzijdig profiel!

Help je graag activiteiten in goede banen te leiden? Wil je producten onderzoeken, maken of verbeteren? Zie je jezelf eigen producten promoten en verkopen? Dan is het profiel Dienstverlening en Producten heel geschikt voor jou. Ook als je nog niet precies weet wat je later wilt worden en nog geen definitieve keuze kunt maken. We helpen je te ontdekken wat bij jou past bij Dienstverlening & Producten Creatief.

Het profiel Dienstverlening en Producten biedt uitdagend onderwijs voor jongens en meisjes die zich breed willen oriënteren en ontwikkelen. Je voert uiteenlopende praktijkopdrachten uit om erachter te komen waar je goed in bent en wat je echt leuk vindt.

Bij D&P Creatief volg je naast je algemeen vormend onderwijs (AVO-vakken) veel creatieve keuzedelen. Tijdens de keuzedelen wordt er een beroep gedaan op creatief denken en handelen. Denk bijvoorbeeld aan je eigen website creëren tot je afvragen welke vergunningen je nodig hebt wanneer je een evenement gaat organiseren. Er wordt dan een beroep gedaan op je creatief denkvermogen. Creativiteit gaat dus veel verder dan tekenen, ontwerpen en schilderen!

Wat ga je doen?
Je gaat aan de slag met algemene vaardigheden die je later in elk beroep kunt gebruiken. Samenwerken, presenteren, organiseren en omgaan met multimedia en ict-vaardigheden. We schenken veel aandacht aan zelfredzaamheid, probleemoplossend denken en bewust worden van jezelf en hoe je overkomt. Ondertussen leer je vooral jezelf kennen en waar je goed in bent. Jij kunt straks alle kanten op!

Het profiel D&P Creatief bestaat uit 4 profielmodules:

 1. Het organiseren van een activiteit
 2. Presenteren, Promoten en Verkopen
 3. Een product maken en verbeteren
 4. Multimediale producten maken

Daarnaast zijn er ook een aantal keuzedelen te vinden binnen het profiel:

 1. Sign
 2. Vormgeving en realisatie
 3. Tekenen, Schilderen en Illustreren
 4. Fotografie

Leren in de praktijk
De leerlingen werken aan grotere projecten waarin leerdoelen uit verschillende modules te vinden zijn. Dit doen we regelmatig in samenwerking met lokale ondernemingen. Voorbeelden hiervan zijn een dansschool (meehelpen organiseren uitvoering) en Kasteelpark Born (het maken van borden of bewijzering). De opdrachten zijn op deze manier écht en worden écht uitgevoerd. Ook staan leerlingen zo in direct contact met de wereld, kunnen ze de belangrijke vaardigheden goed oefenen en de opgedane kennis in praktijk brengen.

Beroepen
Met deze richting leg je de basis voor beroepen als:

 • Mediavormgever
 • Medewerker evenementenorganisatie
 • Signmaker
 • Medewerker ICT-support
 • Fotograaf
 • Facilitair medewerker
 • Politie
 • Kinderopvangmedewerker
 • Social Media expert
 • En nog zoveel meer!

Leerling aan het woord

Luna vertelt

Wat ik het leukst vind aan D&P Crea is dat er veel variatie zit in de opdrachten. Je voert opdrachten écht uit in plaats van dat je de opdracht alleen op papier maakt. Zo hebben we bijvoorbeeld een vergelijkend warenonderzoek gedaan waarin we allemaal producten mochten proeven en vergelijken. Ik vind het ook fijn dat er bij veel projecten en opdrachten samengewerkt mag worden. Door het samenwerken kun je veel van elkaar leren zonder dat je in een boek hoeft te kijken.